Online gokken onder valse naam mogelijk op website Nationale Loterij

image

Wie een beetje handig is kan bij de Nationale Loterij online gokken onder een valse naam. Dat onthult een computerexpert aan VTM Nieuws. Jongeren onder achttien jaar kunnen op die manier het verbod op gokken omzeilen. De Nationale Loterij wilde niet voor de camera reageren.

 

De Nationale Loterij vertelde onlangs nog dat veel gokssites in ons land de regels aan hun laars lappen, in tegenstelling tot de Nationale Loterij. Wie daar online wil gokken, moet een rijksregisternummer invullen. Ondanks de extra voorzorgsmaatregelen van de Nationale Loterij heeft IT-expert Nico Cool toch een manier gevonden om het systeem te omzeilen.

 

Verontwaardiging

De Kansspelcommissie, die van de Nationale Loterij het verwijt kreeg dat ze niet voldoende controleert op online gokken, reageert verontwaardigd. “Als het identificatiesysteem van degene die zegt dat hij het beste systeem heeft, ook niet waterdicht is, dan is het niet langer de vraag wie het beste systeem heeft. Er moet een uniform systeem komen waarbij alle spelers op dezelfde manier geïdentificeerd worden”, zegt Peter Naessens van de Kansspelcommissie.

 

VTM Nieuws vroeg de Nationale Loterij om een reactie, maar niemand wil iets kwijt voor de camera. De Loterij zegt wel dat ze gaat bekijken hoe Cool precies een vals account kon verkrijgen. Ze gaat ook onderzoeken of de offline registratie niet verstrengd moet worden.

 

Uit recente cijfers blijkt dat meer dan de helft van de jongeren tussen twaalf en achttien jaar effectief al eens online heeft gegokt. Volgens de Kansspelcommissie staan er ook 263.620 mensen op de zwarte lijst.

 

Bron: https://www.hln.be/nieuws/binnenland/online-gokken-onder-valse-naam-mogelijk-op-website-nationale-loterij~a6825bde/


Toegevoegd op 20-01-2018