Cool krijgt parkeerboete terugbetaald

image

Nico Cool, die problemen met sms-parkeren in Dendermonde, aankloeg, krijgt zijn parkeerboete van 18 euro terugbetaald. Dat heeft Parkmobile hem bevestigd. De firma bekijkt ook de invoering van een ander sms-nummer en zal de informatie op de parkeerpalen aanpassen.

 

Nico Cool kreeg een parkeerboete, hoewel hij correct via sms-betalen had geparkeerd in Dendermonde. “Ik startte mijn parkeeractie met een juiste sms, kreeg op geen enkel moment een bericht terug dat er iets fout zou zijn en toen ik later terug kwam, zat er toch een boete tussen de ruitenwisser”, vertelde hij. “Er schort iets met het sms-parkeren.”Nadat Cool de problematiek aankaartte in onze krant, kreeg hij contact met het management van Parkmobile, de dienst voor het betalend parkeren via sms en gsm in Dendermonde. Daar kon hij, als IT-specialist, duidelijk maken wat precies het probleem was. “Dat ligt bij gsm-abonnementen waar betaalnummers geblokkeerd zijn”, zegt hij. “Daardoor krijgen chauffeurs geen weerkerend bericht van Parkmobile na hun sms en weten ze dus niet of ze in orde zijn of niet. Er staat ook nergens op de parkeerpalen dat er zo’n berichtje zou komen.”


 

Ander nummer

Parkmobile verontschuldigt zich nu voor de communicatie met Cool die fout liep en probeert bovendien een mouw te passen aan het probleem. “We onderzoeken de invoering van een alternatief sms-nummer, dat niet voor blokkade vatbaar is”, klinkt het. “We zullen ook de informatie op de parkeerautomaten nazien en waar nodig aanpassen, zodat alles veel duidelijker is voor iedereen. Vanaf 1 juli zal de klantenservice ook bereikbaar zijn via een Belgisch telefoonnummer in plaats van het huidige betaalnummer. Dan is er geen drempel meer om contact op te nemen met ons als er iets loos is.”Parkmobile benadrukt dat elke chauffeur die een parkeeractie via sms start, sowieso altijd een bevestiging moet ontvangen. “Gebeurt dit niet, dan neem je best contact op met de klantenservice”, klinkt het. “De Parkmobile smartphone app is overigens makkelijker in gebruik.” (DND)

 

Bron: https://www.hln.be/regio/dendermonde/-~ab766c53/


Toegevoegd op 23-07-2017