Facebook eigent zich gsm-nummers toe via WhatsApp

image

Niet schrikken als uw smartphone straks rinkelt en u gepersonaliseerde aanbiedingen krijgt via een ‘ouderwets’ telefoontje. Die kans is groter geworden nu Facebook zich de gsm-nummers toe-eigent van heel wat nietsvermoedende WhatsApp-gebruikers.

 

De nieuwste versie van de chat-app zal een vooraf aangevinkte instelling bevatten die aanduidt dat het programma gegevens mag uitwisselen met Facebook. Op die manier zullen bestaande profielen op de sociaalnetwerksite gelinkt worden aan telefoonnummers.


“Facebook heeft WhatsApp in 2014 overgenomen voor 19 miljard dollar (17,5 miljard euro, red.). Bij de overname werd beloofd dat beide platformen gescheiden zouden blijven, er geen reclame zou komen en de privacy gegarandeerd was. Met deze update lijkt Facebook daarop terug te komen”, zegt computerbeveiligingsexpert Nico Cool. “Door de accounts te koppelen, wint het bedrijf veel extra info over zijn gebruikers. Dat betekent ook meer mogelijkheden om aangepaste reclame te sturen. Misschien zelfs aan de hand van een ouderwets telefoontje, omdat één of ander bedrijf uw nummer heeft verkregen via een Facebook-lijst.”De sociaalnetwerksite laat weten dat het eerst doelgerichte advertenties zal verspreiden via de eigen chatfunctie.

 

Bron: https://www.hln.be/ihln/multimedia/-~aba8e70e/


Toegevoegd op 27-01-2016